İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Çorum’da cemevi yapılması önerisine CHP’den ret!

Çorum’da cemevi yapılması önerisine CHP’den ret!
Çorum, Bahçelievler Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni cemevi projesi Belediye Meclisi’nde büyük tartışmalara neden oldu. CHP grup üyeleri cemevine ihtiyaç olmadığını savunarak toplantı salonunu terk ettiler.

Çorum Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında Bahçelievler Mahallesi 5080 ada, 2-3-4-5 ve 6 no’lu parsellere yönelik imar planı değişikliği teklifi görüşüldü.

Meclis Toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Bahçelievler Mahallesinde ikinci bir Cem Evi işaretlenmesine yönelik Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan öneriye CHP’lil üyeler karşı çıkarak ret oyu verdiler.

Diğer grupların evet oyları ile oy çokluğu sağlanarak önerinin kabul edilmesi üzerine CHP’li Meclis Üyeleri toplantı salonunu terk ettiler.

CHP: CEMEVİNE İHTİYAÇ YOK!

CHP’li meclis üyesi Tuncay Yılmaz öneriye karşı çıktığı konuşmasında “Bahçelievler Mahallesi’ne yeterli sayıda cemevi zaten vardır. Bu mahallede kimin cenazesi dışarda kalmış, kim cem yapmak isteyip de yapamamış? Bahçelievler’de cemevi eksikliğini nasıl ve neye göre tespit ettiniz?” dedi.

Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gelen talep doğrultusunda Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın bir cemevi işaretleme hususu olduğunu iddia ederek, “Alevilik inancı eşya mıdır, Kültür ve Turizm Bakanlığı bu işe neden ön ayak oluyor? Diyanet İşleri Başkanlığı ne iş yapar?” ifadelerini kullandı.

CHP Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz’ın “Bu madde fitne maddesidir. Tamamen FETÖ projesidir. Dün FETÖ eliyle yapamadıklarını bugün Bakanlık eliyle yapmak istiyorlar ifadeleri üzerine, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da adı geçen devletin bir kurumu olan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın FETÖ töhmeti altında bırakılmasını iade ettiğini belirterek tepki gösterdi.

CHP Grubu, maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından toplantıyı terk etti.

Toplantı CHP grubunun yokluğunda devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.