İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MUSA EROĞLU VİDEOSU İLE İLGİLİ YALANLAR VE GERÇEKLER

MUSA EROĞLU VİDEOSU İLE İLGİLİ YALANLAR VE GERÇEKLER
MUSA EROĞLU VİDEOSU İLE İLGİLİ YALANLAR VE GERÇEKLER

Özetle on küsur dakikalık bir videoyla Musa Eroğlu bir zırvalama rekoru kırmıştır.

ALİ RIZA ÖZDEMİR yazdı..
MUSA EROĞLU VİDEOSU İLE İLGİLİ YALANLAR VE GERÇEKLER
1- Video gizli çekilmiş.
Yalan. 1.50 saniyede başka birinin daha konuşmayı kayda aldığı görülüyor. Yani konuşmanın başkaları tarafından da açıkça kayda alındığı anlaşılıyor.
2- Videoda hakaret yok.
Yalan. 00.22 saniye'de Musa Eroğlu: "Musa'yla Firavn oturmuş sohbet ediyorlar. Ne içtiklerini bilemem." (Gülüşmeler)
03.27. Musa Eroğlu: (Alevileri kastederek) "Kuzular dinliyor. Kuzu, kuzu. Adını sen koy, öküz demiyorum. Kuzular." 2.24 (Aynı konu bağlamında) "Bunu Alevi cemlerinde bin kere yaşamışım."
04.06. Musa Eroğlu: (Zülfikar'ı kastederek) -haşa- "Ali'yi düşün. (...) Bunu kullananın biri .ütüne bir bıçak sokuyor, öldürüyor Ali'yi."
3- Musa Eroğlu'nun anlatıkları derin felsefe içerir.
Yalan. Konuşması baştan sona zırvadan ibaret olduğu gibi, ettiği kelamlar Eroğlu'nun Aleviliğin temel inanış biçimlerine ve sembolik anlatımlarına uzak olduğunu göstermektedir. Ayrıca konuşmasında bilimsel yanlışlar da vardır.
Hayli örnek var ama biz birkaç örnekle izah edelim.
a) Hz. Ali'nin yedi başlı devle savaşma hikayesi, nefsin yedi mertebesini ve kamil insan olma aşamalarını sembolize eder. Nefsin isteklerini kontrol altına alan kamil insan/evliya olur.
b) Alevilikte ve Bektaşilikte Allah, insandan "5 km uzakta" değildir. Allah'ın evi müminin kalbidir. Gönül gözüyle Hakk'ın cemali görülür.
c) Hz. Ali kafatasına aldığı zehirli bir kılıç darbesinin sonucunda şehit olmuştur. (Bu bilgiyi Alevi'nin kapısına bağladığı eşek bile bilir.) Bazı aktarımlara göre Hz. Ali'nin kafatası beynine kadar yarılmıştı. Buna rağmen iki gün daha yaşadı ve bilinci gayet yerindeydi.
d) Bilimsel bilgisinde de hayli yanlış var. 08.14'den sonra Himalaya dağlarında yaşayan yerlilerden söz ederken Raki (Rocky) dağlarından bahsettiğini söylüyor. Oysa Himalaya Hindistan'da, Raki (Rocky/Kayalık) dağları Kuzey Amerika'dadır. Yani "pek derin filozofumuz" Raki (Rocky/Kayalık) dağlarını Himalaya dağlarının bir parçası (veya tam tersi) sanıyor.
e) 11. 22'de Musa Eroğlu "Asya'daki kabilelerin inanç sistemlerini on sene okudum" diyor. Asya kabilelerinin inanç sistemleri hakkında yapılan çalışmaların Türkçe yayınları hayli sınırlı. Musa Eroğlu başka dilleri bilse bile on sene okunacak malzeme yok. Tabi ayda ortalama 2-3 sayfa okuyup, okumalarını on yıla yaydıysa onu bilemem. Eğer bu sözlerinden dolayı birileri Eroğlu'nu derin felsefeye sahip biri olarak görüyorsa boştan da boş konuşuyor demektir.
Özetle on küsur dakikalık bir videoyla Musa Eroğlu bir zırvalama rekoru kırmıştır.
4- Suç duyurusu hükumetle ilgili.
Yalan. Suç duyurusu hakkında başından sonuna kadar bilgi sahibiyim. İlgisi yok. Bu iddia sadece paronayaklıktan ibaret.
5- Aleviliği Musa Eroğlu'ndan öğrenenler Musa Eroğlu'nu mahkemeye vermiş.
Yalan. Alevi toplumu Aleviliği Musa Eroğlu'ndan öğrenmedi. Aleviliği Alevi-Bektaşi ariflerinin eserlerinden ve atalarından öğrenmiştir. Zaten Musa Eroğlu Aleviliği bilmiyor, o nedenle kimseye öğreteceği bir Alevilik de yok. Eroğlu'ndan Alevilik öğrendiğini sananın da zeka seviyesini ayrıca ölçmek gerekir.
Son söz...
Eğer cesareti varsa Musa Eroğlu ile canlı yayına çıkar bu videodaki konuları veya Alevilik hakkında dilediği herhangi bir konuyu konuşuruz. Yanına dilediği kadar araştırmacı da alabilir.
Hodri meydan.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!